@Column1
کلیسای ناجی در خون یا همان کلیسای منجی بر خون نشسته یک کلیسای معروف، دیدنی و متفاوت است که در شهر سنت پترزبورگ واقع شده است. این کلیسا که اغلب با کلیسای جامع سنت باسیل که در شهر مسکو واقع شده اشتباه گرفته می شود، به عنوان یکی از خاص ترین جاذبه های گردشگری سنت پترزبورگ شناخته می شود. با ما همراه باشید تا چند دانستنی جالب درباره کلیسای ناجی در خون به شما بگوییم تا شما هم بیشتر با این کلیسای فانتزی و زیبا آشنا شوید.
دانستنی های جالب درباره کلیسای ناجی در خون
معماری جالب کلیسای ناجی در خون
جالب است بدانید که شهر سنت پترزبورگ در قرن 18 ساخته شده است، اما کلیسای ناجی در خون در این شهر به سبک کلیساهای قرن 17 ساخته شده است! این یعنی سبک معماری این کلیسا از خود شهر قدیمی تر است و به همین خاطر هم هست که از همه بناها و اماکن دیدنی این شهر متمایز شده است و مانند این کلیسا ، بناهای دیگر در سنت پترزبورگ به چشم نمی خورد.
کاشی کاری های کلیسای ناجی در خون
در کلیسای منجی در خون نشسته در سنت پترزبورگ بیش از 7،000 متر مربع کاشی کاری وجود دارد که هر کدامش با دیگری متفاوت است. گفتنی است که 24 سال طول کشیده تا کار ساخت کلیسای ناجی در خون به اتمام رسیده است. اتفاقا دلیل دیر تمام شدن کار ساخت آن، این بوده که تزئینات کاشی کاری آن بسیار پیچیده و زمان بر بوده اند! در ضمن این را هم بگوییم که کلیسای ناجی در خون به عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاه کاشی کاری اروپا شناخته می شود. چراکه وسعت کاشی کاری در آن بسیار زیاد است و در کمتر بنای دیگری در اروپا به این وسعت کاشی کاری انجام شده است.
عمر کوتاه کلیسای ناجی در خون
خوب است این را بدانید که کلیسای ناجی در خون برای مدت بسیار کوتاهی کاربری کلیسا داشته است! در واقع در سال 1907 بوده که مراسم تقدیس آن انجام شده است و در آن ابتدا هر کسی را به آن راه نمی دادند! در آن زمان کسانی که می خواستند به کلیسای منجی بر خون نشسته سنت پترزبورگ وارد شوند را به شدت کنترل می کردند. در نهایت هم در سال 1930 میلادی کلیسای بسته شد و حتی ناقوس هایش نیز پایین آورده شده و ذوب شدند!
کلیسای ناجی در خون به عنوان مرده خانه
در طول جنگ جهانی دوم از کلیسای ناجی در خون سنت پترزبورگ به عنوان مرده خانه یا به عبارتی سردخانه استفاده می کردند. در آن زمان هر جسدی که در خیابان های شهر پیدا می شد را به این کلیسا می بردند.
بعد از جنگ هم ، یک تئاتر محلی از ساختمان این کلیسا به عنوان یک انبار برای نگهداری وسایل صحنه استفاده می کرد! حتی در دهه 1950 میلادی نیز مقامات دولتی تصمیم به تخریب بنای کلیسا گرفتند و دلیلشان هم این بود که محل قرارگیری کلیسا مناسب نبود و قسمتی از جلوی کانال را اشغال کرده بود. اما به هر حال در آن زمان اعتراضات مردمی بر علیه تخریب این کلیسا در سنت پترزبورگ راه افتاد و نتیجه اش این شد که کلیسا تخریب نشد!
بمباران کلیسای ناجی در خون
متاسفانه باید بگوییم که کلیسای ناجی در خون سنت پترزبورگ در طول جنگ بارها و بارها توسط ارتش آلمان بمباران شد و در نتیجه اش دیوارهای کلیسا شدیدا آسیب دیدند. نکته عجیبی که باید در این باره به شما بگویم، این است که در سال 1961 یک سری مواد منفجره در یکی از دیوارهای کلیسای ناجی در خون کشف شد که به طرز معجزه آسایی در طول دو دهه منفجر نشده بودند!
موزه کلیسای ناجی در خون
امروزه کلیسای ناجی در خون سنت پترزبورگ به عنوان یک موزه شناخته می شود. در اواخر دهه 1960 میلادی بود که مسئولین متوجه شدند که کلیسای ناجی در خون معماری بسیار ارزشمندی دارد و باید آن را از خطر تخریب نجات دهند. همین مساله باعث شد که آن ها برنامه بازسازی آن را در یک دوره 27 ساله ترتیب دهند و آن را در طول 27 سال به شکل اولیه خودش دربیاورند و بالاخره آن را دوباره در سال 1997 بازگشایی کنند. حالا هم به آن به چشم یک موزه نگاه می شود و مسافران می توانند در روزهای وسط هفته وارد آن شوند و از کاشی کاری های جذاب آن دیدن کنند.
برای رزرو تور سنت پترزبورگ از تهران می توانید با همکاران ما در آژانس مسافرتی آذین گشت تماس بگیرید. همچنین می توانید برای رزرو آنلاین بلیط هواپیما خود به هر نقطه از جهان و ایران به وب سایت آذین گشت مراجعه کنید.