021-88060535

@Column1

منطقه شنگن به ۲۶ کشور اروپایی گفته می‌شود که قانون کنترل گذرنامه در هنگام ورود را برای شهروندان این منطقه را حذف کرده‌اند

middle

منطقه شنگن

* منطقه شنگن (Schengen Area ) شامل ۲۶ کشور اروپایی می باشد که قانون کنترل گذرنامه برای شهروندان این منطقه در هنگام ورود، حذف شده است و تمامی کشورهای عضو این منطقه دارای سیاستی مدون و همسان در خصوص مرز های هوایی و اخذ روادید دارند.

middle

* ۲۲ کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور غیر عضو ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ و سوئیس می‌شود.

* کشور های بلغارستان، کراواسی، قبرس و رومانی هنوز عضو شنگن نیستند اما قوانین ویزای این کشورها بر اساس قوانین ویزای شنگن وضع شده‌است.

* شهروندان سایر کشور های جهان می توانند با دریافت روادید هرکدام از کشورهای این منطقه٬ به سایر کشورها این منطقه بدون نیاز به دریافت روادید مجدد سفر کنند. این روادید برای افراد غیر اروپایی که بخواهند به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای سوئیس، کراواسی، بلغارستان، قبرس و رومانی وارد شوند کاربرد دارد.

تاریخچه شنگن

* توافق نامه شنگن توافق‌نامه‌ای است که در سال ۱۹۸۵ در روستایی به نام شنگن از توابع لوکزامبورگ از سوی بلژیک، فرانسه، آلمان غربی، هلند و لوکزامبورگ جهت برداشته شدن مرز بین ۶ کشور اروپایی و امکان مسافرت بدون روادید بین این کشورها به امضا رسید و سایر کشورها به تدریج به این توافق‌نامه ملحق شدند. در حال حاضر تمامی کشورهای اتحادیه اروپا بجز بریتانیا و ایرلند وارد این توافق‌نامه شده‌اند.

middle

اعضای شنگن

* کشور های اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس از اعضای شنگن می باشند.

middle

انواع روادید شنگن :

middle

با در نظر گرفتن اهداف سفر، روادید عادی شینگن به چهار نوع C، B، A و D تقسیم می‌شود

نوع A :

روادید شنگن نوع A از نوع ترانزیت است

در این حالت مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد و صرفاٌ می تواند فقط در یکی از فرودگاههای حوزه شنگن پرواز خود را تعویض و سپس به کشوری خارج از این حوزه سفر کند.

این نوع ویزا صرفاٌ برای استفاده از فرودگاه‌های محدوده شنگن اعتبار دارد.

نوع B :

روادید شنگن نوع B از نوع ترانزیت است و جهت عبور می باشد

در این حالت مسافر حق دارد تا زمان حداکثر 5 روز خاک کشوری در حوزه شنگن عبور کند.

در این حالت مسافر حق خروج از فرودگاه را دارد و می تواند از حوزه شنگن به عنوان منطقه عبور استفاده نماید تا بتواند از راه های زمینی از این حوزه خارج گردد و خود را به کشور دیگری خارج از شنگن برساند.

نوع C :

روادید شنگن نوع C در واقع روادید کوتاه‌ مدت می باشد

مدت اعتبار ویزای شنگن نوع C هنگام صدور ویزا تعیین می‌شود.

روادید چند بار ورود (Multiple-entry):

روادید چندبار ورود به معنی مجوز ورود و یا سفر بین کشورهای (link)|حوزه شنگن|https://www.azingasht.ir/تورهای-اروپایی-حوزه-شنگن] به دفعات می باشد.

به این معنی که مسافر می‌تواند به چندین کشور این هر چندبار ورود و سفر کنند.

در این حالت حداکثر زمان اقامت ۹۰ روز در هر ۶ ماه از سال می باشد و به محض ورود به هر یک از کشورهای حوزه شنگن محاسبه می گردد.

نوع D :

این نوع روادید برای بازرگانان، تجار، دانشجویان، تجار یا سایر افرادی که قصد اقامت در مدت زمان مشخصی در حوزه شنگن دارند صادر می گردد.

این نوع ویزا می‌تواند یک‌بار ورود باشد

ویزای یکبار ورود نوع D برای کسانی صادر می‌ گردد که بنا به دلایل مشخصی برای دوره زمانی معین در یکی از کشورهای حوزه شنگن اقامت دارند و پس از آن به کشور خود بازمی‌گردند.

در صورت اخذ روادید چند بار ورود نوع D، مسافر می تواند بدون نیاز به اخذ روادید دیگری، به تمامی کشورهای حوزه شنگن بدون هر گونه محدودیت سفر کند.

middle

روادید اعتباری منطقه محدوده (LTV)

در این نوع روادید مسافر تنها حق سفر و اقامت به محدوده‌های مشخصی که در زمان اخذ روادید اعلام شده است، می باشد.

این نوع روادید به غیر از مناطق مشخص‌شده، در هیچ منطقه‌ دیگری اعتبار نداشته و مسافر با اخذ این نوع روادید مجوز سفر به هیچ‌یک از دیگر مناطق این حوزه را ندارد.